18 листопада 2022 р. 12:31

Президент розгляне петицію щодо позбавлення ОПЗЖ мандатів

Фото: nikvesti.com

(Фото: nikvesti.com)

Відповідна пропозиція вже набрала необхідну кількість голосів на сайті петицій. Автором запиту до голови держави є одеський нардеп Олексій Гончаренко.

"Прошу Президента України звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути постанову щодо позбавлення мандатів всіх депутатів від "Опозиційної платформи – За життя" у Верховній Раді. Представники ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення активно пропагували "рускій мір", неодноразово відвідували москву і зустрічалися з представниками російської влади", – написав Гончаренко.

Він пригадав політичним опонентам кумівство Медведчука з путіним, а також одіозного екснардепа Іллю Киву й інших втікачів за кордон. Олексій Гончаренко зазначив, що 9 нардепів від ОПЗЖ з початку війни жодного разу не засідали у Верховній Раді.

"Як мінімум 9 народних обранців від ОПЗЖ не відвідали жодного засідання у Верховній Раді з початку повномасштабного вторгнення. Це Олег Волошин, Юрій Солод, Тарас Козак, Наталія Королевська, Ренат Кузьмін, Вадим Столар, Федір Христенко, Андрій Деркач, Віктор Медведчук. Останній у Раді вже ніколи не зʼявиться", – перелічив нардеп.

Необхідні для потрапляння "на стіл" до Володимира Зеленського 25 тисяч голосів петиція набрала за неповних два дні. Отже, тепер Президент має її розглянути. Саму ж пропозицію щодо розгону партії ОПЗЖ з парламентських крісел Гончаренко подав ще 24 серпня у вигляді постанови до Верховної Ради. Але там її поки що ігнорують.

Нагадаємо, що й сам Олексій Гончаренко до Майдану був активним пропагандистом того самого "руського миру", за який сьогодні клеймить опонентів. Проте він встиг "перевзутися" (вчасно змінити політичний вектор., – ред.) й направити свою активність на роботу партії колишнього голови держави Петра Порошенка.

Також нагадаємо, що деякі нардепи втрачають свої мандати й без петицій. Наприклад, одразу двоє парламентаріїв з Одеси – Ігор Васильковський та Вадим Рабінович – були позбавлені повноважень ще на початку листопада.

Поділитися