21 квітня 2022 р. 20:48

Парламент ухвалив Закон про "відрадянщення" українського законодавства

Фото: ВВС

(Фото: ВВС)

21 квітня Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт №4284 "Про дерадянізацію законодавства України".

Відповідна інформація оприлюднена на офіційному вебпорталі партаменту.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту, метою є відрадянщення актів законодавства України, в яких застосовувана термінологія та підходи до врегулювання є застарілими, неактуальними й концептуально несумісними із законодавством України.

Скасовані акти законодавчих органів СРСР та УРСР, а також понад 5 тисяч актів Союзу РСР і Української РСР визначено такими, які не застосовуються на українській території.

Голова парламенту Руслан Стефанчук зазначив: "В чистий четвер розпочинає роботу законодавчий «антивірус»! Прийнято зареєстрований мною закон «Про дерадянізацію законодавства України». Він прибере законодавчий непотріб, яким так щедро захаращене українське законодавство".

Він додав, що розпочато процес "вичищення" з майже 1200 актів органів державної влади та управління.

За Закон проголосували 293 нардепи.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній раді створили депутатську групу «Платформа за життя та мир», до якої увійшли 25 нардепів із колишньої та забороненої фракції «Опозиційна платформа – За життя».

Також парламент ухвалив президентський законопроєкт про затвердження указу «Про продовження терміну дії воєнного стану в Україні». Таким чином воєнний стан триватиме до 25 травня.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися