28 жовтня 2022 р. 14:42

Нардепа-одесита пропонують позбавити мандата

Нардепа-одесита пропонують позбавити мандата

Народний депутат Сергій Кальченко зареєстрував у канцелярії Верховної Ради України два проєкти постанов про дострокове припинення повноважень народними депутатами України.

Відповідні документи оприлюднені на сайті парламенту. 

В поданнях йдеться про народного депутата Ігоря Васильковського ("Слуга народу") та народного обранця Вадима Рабіновича. Їхні повноваження колегам пропонується припинити через позбавлення обох нардепів громадянства України. 

Обидва народні депутати пов'язані з Одеською областю. Так, Ігор Васильковський народився в Одесі та обраний в парламент в якості одного з представників в Верховній Раді інтересів виборців Одеської області, а точніше від виборчого округу №139, (м. Южне, частина Суворовського району м. Одеси, колишні Великомихайлівський, Захарівський, Роздільнянський райони, частина Біляївського, та частина колишнього Лиманського району). Раніше депутата відкликали з посади члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Зазначимо, що у липні 2022 року народний депутат України від партії "Батьківщина" Сергій Власенко оприлюднив документ під назвою "Указ президента про позбавлення громадянства", в якому серед інших було ім'я Ігоря Васильковского. Тоді у коментарі ІзбірКому Ігор Васильковський повідомив, що не знає про це. Наразі Ігор Васильковський все ще народний депутат України.

Вадим Рабінович входив до складу забороненої ОПЗЖ, але зараз є позафракційним, відкликали з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин. Вадим Рабінович виявляє неабиякий інтерес до Одеси та Одеської області та навіть балотувався й був обраний депутатом Одеської обласної ради  2020 році, втім вирішив залишитися народним депутатом.   

Поділитися