21 липня 2022 р. 18:58

Нардеп-одесит здивований можливим позбавленням громадянства України

Нардеп-одесит здивований можливим позбавленням громадянства України

Народний депутат України Ігор Васильковський ("Слуга народу"), який є одним з представників виборців Одеської області у парламенті, зазначив, що здивований інформацією про можливе позбавлення його громадянства України. 

У коментарі ІзбірКому він повідомив, що не знає про це.

"Я сам в шоці. Нічого про це не знаю", - заявив депутат.

Документ під назвою "Указ президента про позбавлення громадянства" оприлюднив народний депутат України від партії "Батьківщина" Сергій Власенко

Окрім Ігоря Васильковского, в цьому указі фігурують народний депутат Вадим Рабінович, олігарх Ігор Коломойський та бізнесмен Геннадій Корбан.

З Одещини в документі, крім Васильковського, вказані ще четверо: Анас Аль-Салямата, Лариса Кол, В'ячеслав Лім та Сеймур Худуєв. 

Зазначимо, що офіційного указу голови держави на момент публікації цього матеріалу не оприлюднено.

 

Згідно з парламентським моніторингом, який проводила Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» у 2021 році, серед нардепів-одеситів Ігор Васильковський та Микола Скорик найчастіше були відсутніми під час голосувань.

У червні 2021 року Васильковського затримали патрульні в Одесі ніби напідпитку за кермом, однак сам нардеп заперечував сп'яніння, але пройти текст на алкоголь або поїхати до лікаря на освідчення народний депутат відмовився.

Також Ігор Васильковський задекларував найбільшу суму доходів – 3 мільйони 12 тисяч 146 гривень, значну частину яких склав дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав – 1 мільйон 50 тисяч гривень, а також орендні платежі – 659 тисяч 416 гривень. 

Поділитися