19 липня 2022 р. 11:19

Комісія оголосила переможця конкурсу на посаду керівника антикорупційної прокуратури

Комісія оголосила переможця конкурсу на посаду керівника антикорупційної прокуратури

Новим керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури стане детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко.

Зазначимо, що він виграв конкурс ще пів року тому, втім лише 19 липня комісія проголосувала за результати.

У нещодавньому зверненні президент Володимир Зеленський заявив, що очікує на призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідно до раніше проведеного конкурсу і доручив Кабінету міністрів розпочати конкурс з відбору директора Національного антикорупційного бюро України.

Олександр Клименко — детектив Національного антикорупційного бюро України. Він брав участь у розслідуванні "газової справи" нардепа Олександра Онищенка, кейсу екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова та справи про причетність заступника керівника ОП Олега Татарова до корупційної схеми.

Тепер кандидатуру Клименка має затвердити генпрокурор. 

Однак наразі президент звернувся до Верховної Ради України із поданням про звільнення з посади генерального прокурору Ірини Венедиктової, яку раніше відсторонив від виконання обов'язків.  

Президент України Володимир Зеленський під вечір 17 липня видав одразу два надзвичайних кадрових укази.

Раніше Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали колишнього очільника одного із регіональних управлінь СБУ.

За клопотанням Подільської окружної прокуратури міста Києва в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів передали понад 2,5 мільйони гривень вилучених у межах досудового розслідування за фактом колабораційної діяльності депутата Одеської міськради від політичної партії "Опозиційна платформа за життя". 

Поділитися