11 травня 2022 р. 17:05

Доброславські депутати закликали священиків московського патріархату перейти до ПЦУ

ФОТО: Слово і ДІло

(ФОТО: Слово і ДІло)

Депутати Доброславської селищної ради на сесії ухвалили звернення до настоятелів церков Української православної церкви (московського патріархату), що знаходяться на території Доброславської громади.

Про це повідомила голова громади Людмила Прокопечко.

У своєму зверненні депутати закликали священиків вийти з УПЦ та приєднання до Православної Церкви України. 

Свою позицію депутати аргументували тим, що російська православна церква на чолі з московським патріархом Кирилом підтримала російське вторгнення в Україну, а сам патріарх благословляв військових рф, які йшли вбивати українців.

"В цій ситуації перебування в РПЦ МП ми вважаємо ганьбою і зрадою українського народу. Ми просимо вас зробити єдино правильний вибір - вийти з московського патріархату і приєднатися до Православної церкви України. Це не лише допоможе перемогти агресора, а й об'єднає всіх українців та принесе на нашу землю довгоочікуваний мир", - йдеться в зверненні.   

Нагадаємо, керівники болградської громадської організації у зв'язках із бессарабськими та таврійськими болгарами «Родолюбець» звернулися до Міністра закордонних справ Болгарії Теодори Генчевської із проханням відкрити консульство Республіки Болгарія в Болграді. 

Ворожій літак випустив крилату ракету по цілі на Одещині.

Ніч в Одеській області минула без обстрілів, а от 10 травня російські війська вчетверте запустили крилату ракету по мосту через Дністровський лиман.   

Також російські збройні сили вночі 9 травня вдарили по Одесі сімома ракетами, які вбили одну людину та поранили ще п'ятьох. 

Того ж дня ворог наніс по Одеській області удар трьома ракетами типу "Кинджал", випущеними з літака стратегічної авіації Ту-22. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися