03 листопада 2021 р. 14:55

Верховна Рада звільнила з посад п'ять міністрів

Верховна Рада звільнила з посад п'ять міністрів

Депутати Верховної Ради України 3 листопада погодили звільнення п'ятьох міністрів: з питань стратегічних галузей промисловості, з реінтеграції тимчасово окупованих територій, економіки, оборони та захисту довкілля та природних ресурсів.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті парламенту. 

Найбільше голосів обранці віддали за звільнення міністра оборони Андрія Тарана - 341, а найменшу кількість голосів отримало рішення про звільнення Міністра з питань стратегічних галузей промисловості - Олега Уруського

В Андрія Тарана був конфлікт із колишнім главою Генштабу Русланом Хомчаком. Ще навесні на Банковій обговорювали як варіант виходу з кризи одночасну відставку голови Генштабу і міністра оборони.

Олег Уруський подав заяву про відставку за власним бажанням.

Звільнення міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України, який до того ж був віцепрем'єр-міністром Олексія Резнікова (також подав заяву про звільнення за власним бажанням, - ред.) проголосували 329 обранців. 

Першого віцепрем'єр-міністра Олексія Любченка, який очолював міністерство економіки звільнили 320 голосами, він також пішов за власним бажанням.

А от за відставку з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського, який також написав заяву про звільнення, висловилися 322 обранці.  

Нагадаємо, Верховна Рада України обрала 261 голосом новим головою парламенту народного депутата з партії «Слуга народу» Руслана Стефанчука.  

7 жовтня народні депутати України проголосували за відставку Дмитра Розумкова з посади голови Верховної Ради України. 

5 жовтня народні депутати України проголосували за відсторонення голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на два пленарних дні. 

Раніше Верховна Рада України ухвалила проєкт закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» у другому читанні.  

Верховна Рада України ухвалила заяву щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Росії.

Верховна Рада України під час засідання  у вересні внесла зміни до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі.

Поділитися