08 жовтня 2021 р. 12:16

Верховна Рада обрала новим спікером Руслана Стефанчука

Верховна Рада обрала новим спікером Руслана Стефанчука

Верховна Рада України обрала 261 голосом новим головою парламенту народного депутата з партії «Слуга народу» Руслана Стефанчука

За народного депутата від «Європейської солідарності" Олексія Гончаренка проголосували 44 колеги, а за народну депутатку від тієї ж політсили Яну Зінкевич — 146.

Також на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса. Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.

Руслан Стефанчук народився в Тернополі. 18 квітня 2019 року кандидат у Президенти Зеленський в ток-шоу «Право на владу» назвав Стефанчука однією з ключових фігур своєї команди, ідеологом партії «Слуга народу» та експертом з реформування державних правових інститутів та законопроектної роботи.

З 21 травня 2019 року — радник президента, представник президента у Верховній Раді.

У серпні 2019 року Зеленський спочатку звільнив, а 19 серпня повторно призначив Стефанчука своїм представником у Верховній Раді. 

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року, № 2 у списку. Обраний народним депутатом України за партійним списком партії «Слуга народу», повноваження набув 29 серпня 2019 року. 29 серпня 2019 року обраний Першим заступником Голови Верховної Ради України.

Нагадаємо, 7 жовтня народні депутати України проголосували за відставку Дмитра Розумкова з посади голови Верховної Ради України. 

5 жовтня народні депутати України проголосували за відсторонення голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на два пленарних дні. 

Раніше Верховна Рада України ухвалила проєкт закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» у другому читанні.  

Верховна Рада України ухвалила заяву щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Росії.

Верховна Рада України під час засідання  у вересні внесла зміни до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі.

Поділитися