13 серпня 2021 р. 11:42

В Україні поменшало політичних партій

В Україні поменшало політичних партій

Окружний адміністративний суд міста Києва анулював реєстраційні свідоцтва політичних партій «Національно-демократичне об’єднання «Україна» та «Всеукраїнської політична партія – Екологія та Соціальний захист».

Про це повідомили у пресслужбі суду.

До суду звернулось Міністерство юстиції України, яке вимагало анулювати реєстрацію партій, оскільки протягом десятирічного строку політичною партією не було висунуто своїх кандидатів по виборах президента України та виборах народних депутатів України.

Також суд наголосив, що відповідачами не надано жодних доказів на підтвердження факту висування кандидатів на виборах з моменту реєстрації політичних партій у строк, який би переривав десятирічний термін для такого висування, наслідком чого є для анулювання реєстраційних свідоцтв.

Взагалі Міністерство юстиції України анулювало реєстраційні свідоцтва понад 40 партій. Наразі судом ухвалені рішення щодо анулювання реєстраційних свідоцтв політичних партій «Третя Українська Республіка», «Трудова Україна», «Всеукраїнський патріотичний союз»,  «Нова сила» та Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Нагадаємо, Верховний Суд України у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розглянув позов фізичних осіб, депутата Кароліно-Бугазької сільської ради в Білгород-Дністроському районі Одеської області, Кароліно-Бугазького сільського голови до Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії.

Центральна виборча комісія 1 грудня 2020 року достроково припинила повноваження всього складу Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії. 

Поділитися