18 травня 2021 р. 18:01

Українські парламентарі звільнили трьох міністрів

Українські парламентарі звільнили трьох міністрів

Верховна Рада України підтримала відставку міністрів інфраструктури Владислава Криклія, економіки Ігоря Петрашка та охорони здоров'я Максима Степанова

Про це повідомили у пресслужбі парламенту. 

Звільнення Владислава Криклія підтримали 284 депутати, міністра економіки звільнили 280 обранців, а Максима Степанова - 292 депутати.

Владислав Криклій очолював Міністерство інфраструктури з 29 серпня 2019 року, змінивши на цій посаді Володимира Омеляна. Загалом він пропрацював головою міністерства понад півтора року.

Раніше Криклій очолював Головний сервісний центр МВС України та займався реформуванням сервісних центрів у підпорядкуванні міністерства і впровадженням у них цифрових технологій.

Ігоря Петрашка призначили на посаду 17 березня 2020 року, за це тоді проголосували 243 народних депутати.

Його вже намагалися відправити у відставку восени — у Раді реєстрували, але потім відкликали відповідну постанову. І тоді, і зараз причиною звільнення називають неефективність роботи.

Максима Степанова призначили в березні минулого року. 

До того депутати Верховної Ради України відмовлялися призначати ексголову Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

17 травня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування не підтримав проєкту подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова і залишив це питання на розгляд зали.

Поділитися