22 червня 2021 р. 16:22

У Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн

У Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн

Шостий флот ВМС США офіційно оголосив про участь у Sea Breeze-2021. В українсько-американських навчаннях у чорноморському регіоні візьме участь рекордна кількість країн.

Про це повідомило посольство США в Україні у Твітер, повідомляє "Слово і діло".

У посольстві США відзначили, що Sea Breeze-2021 мають найбільшу в історії навчань кількість країн-учасниць - 32 країни з шести континентів, у них беруть участь 5 тисяч військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.

Нагадаємо, в Україні в 2021 році традиційно відбудуться кілька міжнародних військових навчань – відповідний указ вже підписав президент Володимир Зеленський.

Загалом таких навчань сім і три з них відбудуться біля узбережжя Одеської області.

У Військовій академії в Одесі відбувся урочистий випуск для 300 юнаків.

Українсько-американські навчання – Sea Breeze-2021 – пройдуть в акваторії Чорного моря. У них візьмуть участь 1 тисяча 750 українських військових, тисяча армійців зі США, бойові кораблі, літаки й гелікоптери. 

Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Військово-морські сили України повідомили адміністрації Одеського морського торгівельного порту про плани проводити бойову підготовку біля узбережжя Одеси, що можуть стати небезпечними для цивільних суден. 

Кабінет Міністрів України підготував законопроєкт, який має значно спростити процедуру надання громадянства іноземним бійцям операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Поділитися