11 березня 2021 р. 12:20

Суд почав розглядати позов Мінюсту щодо заборони «Партії Шарія»

Суд почав розглядати позов Мінюсту щодо заборони «Партії Шарія»

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «Партія Шарія».

Як зазначається у пресслужбі суду, позивач просить суд витребувати у Служби безпеки України висновки експертів, які зазначені у листі до Мін’юсту від 4 березня 2021 року щодо протиправної діяльності політичної партії, та заборонити діяльність «Партії Шарія».

Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження із викликом сторін. Судове засідання у справі призначено на 6 квітня.

Нагадаємо, Одеська обласна організація ВО «Свобода» закликала місцеві ради регіону, зокрема Одеську обласну раду, Одеську міську раду та Одеську районну раду, підтримати звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Секретаря РНБО щодо заборони діяльности партій «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія». В зверненні партії названо проросійськими там антиукраїнськими. Проєкт звернення свободівці пропонують розглянути на найближчих пленарних засіданнях сесій.

Між тим депутат Одеської міськради Олексій Нагаткін, якого обрали за списком «Партії Шарія», судиться з уже колишніми однопартійцями. За його словами, трьох депутатів з шести, які пройшли до міської ради, він вперше побачив на першій сесії, а чотирьох з шести членів партії, які стали членами обласної, він не бачив жодного разу в житті.

Нагадаємо також, що прецедент заборони діяльності політичної сили в Україні є - в грудні 2015 року суд задовольнив позов Міністерства юстиції України в повному обсязі, заборонивши діяльність Комуністичної партії України

Поділитися