31 березня 2021 р. 14:27

Президент звільнив ще двох голів колишніх райдержадміністацій

Президент звільнив ще двох голів колишніх райдержадміністацій

Президент України Володимир Зеленський звільнив голів колишніх Березівської та Болградської районних адміністрацій Юрія Головіна та Андрія Кучмійова.

Про це повідомили на сайті Офісу президента. 

Їх звільнили через реорганізацію районних державних адміністрацій. Раніше президент України Володимир Зеленський розпорядженнями від 25 березня звільнив 13 голів районних державних адміністрацій Одеської області.

Ще раніше Кабінет міністрів України погодив низку проєктів указів президента про звільнення голів районних адміністрацій Одеської області. 

Усіх цих голів звільняють у зв'язку із реорганізацією районних державних адміністрацій. Справа в тому, що у липні 2020 року Верховна Рада України ухвалила постанову про створення і ліквідацію районів, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138, зменшивши їх кількість і в Одеській області.

В Одеській області, зокрема, створені: Березівський, Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський, Подільський і Роздільнянський райони. А інші 16 припинили існування, ставши частинами нових районів. 

Поділитися