26 лютого 2021 р. 17:50

Одеський "Комітет виборців України" запрошує на тренінг "Взаємодія з народними депутатами у вирішенні проблем громади"

Одеський "Комітет виборців України" запрошує на тренінг "Взаємодія з народними депутатами у вирішенні проблем громади"

Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» запрошує на тренінг «Взаємодія з народними депутатами у вирішенні проблем громади».

Як зазначили у пресслужбі організації навчання відбудеться в Одесі:

  • 2 квітня для учасників із м. Одеса
  • 3 квітня для учасників із інших населених пунктів Одеської області.

Навчання організовується з метою підвищити потенціал місцевих груп до ефективної взаємодії з народними депутатами у вирішенні місцевих проблем. 

На навчання запрошуються об’єднання громадських активістів, представників громадських організацій, представників органів місцевого самоврядування, а також представники професійних та бізнес-об’єднань Одеської області. 

Мінімальна кількість одного об’єднання – від трьох осіб. Максимальна – 10 осіб. 

Об’єднання може бути як юридичною особою, так і неформальним та ситуативним. 

За результатами навчання учасники:

  • знатимуть, які повноваження має Верховна Рада та орієнтуватимуться в правах та обов’язках народних депутатів; 
  • засвоять інструменти взаємодії з народними депутатами; 
  • зможуть сформулювати локальну проблему, яка може вирішуватись через взаємодію з народними депутатами.

По завершенню навчання учасники мають скласти звернення до народного депутатаз пропозицією впливу на місцеву проблему за участю народного депутата. 

Учасники отримають можливість презентувати відповідне звернення під час окремої зустрічі з народними депутатами від Одеської області, яка відбудеться в квітні 2021 року. 

Для участі в навчанні необхідно: 

  • визначити місцеву проблему, яку ви вважаєте за потрібне вирішувати у взаємодії з народним депутатом;
  • визначити коло осіб, що увійдуть до групи, яка буде брати участь у навчанні, та напрацьовувати пропозиції по вирішенню проблеми для народного депутата;
  • заповнити анкету за посиланням не пізніше ніж 18 березня 2021 р. (одна анкета одразу на всю групу).  
  • Проведення навчання заплановано в очному форматі з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. Проте, в разі погіршення епідемічної ситуації, навчання відбудеться в онлайн-форматі. 

Відібраним об’єднанням громадян буде повідомлено додатково про час та місце навчання, а також додаткові заходи безпеки.

Нагадаємо, в лютому Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" підготувала інформаційний буклет "Ти і народний депутат".

У січні 2021 року Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» повідомила, що  шукає народних депутатів, які зацікавлені в розбудові співпраці з місцевими групами інтересів у вирішені проблем виборчого округу.

Минулого року Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» підписала меморандуми про співпрацю з двома народними депутатами, обраними від мажоритарних округів Одеської області, - Анатолієм Урбанським (виборчий округ №143) та Сергієм Колебошиним (виборчий округ №140).

Нагадаємо також, що партнери Одеського КВУ очолили Глобальну мережу національних спостерігачів за виборами.

Зазначимо, що ОПОРА вже кілька виборчих компаній постійно співпрацює з Одеською обласною організацією "Комітету виборців України". 

Проєкт «Ефективна взаємодія жителів та народних депутатів Одеської області – запорука демократичного представництва» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» в межах Програми USAID РАДА, що виконується Фондом Східна Європа.

      

Поділитися