08 березня 2021 р. 14:20

Одеська "Свобода" закликала підтримати звернення щодо заборони ОПЗЖ та Партії Шарія

Одеська "Свобода" закликала підтримати звернення щодо заборони ОПЗЖ та Партії Шарія

Одеська обласна організація ВО «Свобода» закликала місцеві ради регіону, зокрема Одеську обласну раду, Одеську міську раду та Одеську районну раду, підтримати звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Секретаря РНБО щодо заборони діяльности партій «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія». В зверненні партії названо проросійськими там антиукраїнськими. Проєкт звернення свободівці пропонують розглянути на найближчих пленарних засіданнях сесій.

«На тридцятому році незалежності нашої держави українці все ще змушені позбуватися колоніального минулого та російського впливу у всіх сферах нашого життя. Революція Гідности призвела до заборони промосковських антиукраїнських партій – Комуністичної партії та Партії регіонів. Однак і після революції Україна змушена протистояти гібридній війні з російським впливом. Окрім боротьби, що ведеться за суверенітет на східних кордонах, є і внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підриває основи державотворення. Ті партії мімікрували і з’явилися під іншими назвами. За проросійськими політиками завжди йдуть російські танки. Щоб не допустити цього, нам необхідно вже сьогодні заборонити діяльність рупорів Кремля. Члени вищезазначених політичних партій своєю діяльністю відверто заграють з країною агресором Російською Федерацію, що несе велику загрозу для економічного, політичного, соціяльного життя Української держави, а головне українським громадянам. Маніпулюючи нормами моралі, питаннями мови та «дружби з Російською федерацією» сприяють розколу українського суспільства. Ці рішучі кроки необхідні для перемоги національних інтересів України в гібридній війні з московським окупантом» –  зазначено у зверненні націоналістів.

Зазначимо, що партія "Свобода" не балотувалася у 2020 році зазначених Одеської обласної та районної рад, а на виборах до Одеської міської ради набрала менше 1% голосів.

Нагадаємо, в січні керівництво «Свободи» відсторонило Павла Кириленка від управління Одеською обласною організацією. Імовірно, його відсторонили після відео, в якому Кириленко розкритикував керівництво партії.

6 лютого 2021 року в Одесі відбулись позачергові збори обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода», на яких було проведено перереєстрацію партійного членства відповідно до рішення 45-го з’їзду Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Виконувачем обов’язків Одеської обласної організації став Андрій Маляс, який у 2012–2014 роках вже очолював Одеську обласну «Свободу». 

Поділитися