28 жовтня 2021 р. 15:23

Володимир Зеленський їде в Одеську область на два дні

Володимир Зеленський їде в Одеську область на два дні

Президент України Володимир Зеленський відвідає Одеську область 29-30 жовтня. Про це повідомила пресслужба Одеської обладміністрації, яка розмістила інформацію щодо акредитації журналістів. 

Раніше деякі вітчизняні ЗМІ повідомили про можливі цілі робочої поїздки президента. Отже, Глава держави огляне криголам James Clark Ross і візьме участь у прийомі судна в експлуатацію. Крім того, Володимир Зеленський підніметься на борт судна  "Бельгіка". 

Нагадаємо,  криголам James Clark Ross, придбаний у Великої Британії, прибув до Одеси 5 жовтня. Протягом останніх 30 років судно виконувало роль світової дослідницької платформи для біологічних, океанографічних та геофізичних досліджень. Збудований компанією Swan Hunter Shipbuilders в Волсенді (Великобританія) та урочисто спущений на воду її Величністю Королевою Єлизаветою ІІ 1990 року, James Clark Ross взяв участь у першому міжнародному дослідженні щодо оцінки запасів криля в атлантичній частині Південного океану. Отримані дані до цього часу використовуються в моделях оцінки криля.

А 21 жовтня в Одеському порту пришвартувалося бельгійське дослідницьке судно Belgica. Його безкоштовно передали Україні для робіт у Чорному та Азовському морях з унікальним високоточним обладнанням, повідомили  Новини.LIVE.  Це стало можливим завдяки меморандуму між Бельгійським офісом науки та Міністерством захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України. На судні працює український екіпаж і міжнародні вчені. Всього на борту Belgica одночасно може знаходиться 31 людина. Судно оснащене п'ятьма лабораторіями. 

Нагадаємо також, британські тральщики Ramsy та Blyth виведені з бойового складу Королівського військово-морського флоту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, згодом їх передадуть Україні.

Посилення ВМС України за допомогою Великої Британії відбувається завдяки меморандуму, що був підписаний в Одесі 21 червня. 

Під час робочої поїздки на Одещину Президент України Володимир Зеленський взяв участь в заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які відбулися на Одеському морському вокзалі. 

Поділитися