29 липня 2021 р. 21:48

На полігоні в Бессарабії випробували модернізовані ракети

На полігоні в Бессарабії випробували модернізовані ракети

На державному випробувальному полігоні ЗС України «Алібей», що на півдні Одеської області, успішно відбувся черговий етап випробувань модернізованих зразків ракетного озброєння до систем «Град» та «Точка-У». Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у дописі в Facebook.

Військові під час практичних стрільб здійснли 4 успішних пуски: 2 рази зразком «Тайфун-1» (модернізований снаряд «Граду» зі збільшеною до 40 км дальністю) та 2 рази модернізованими та відновленими зразками ракет для «Точки-У».

У випробувальних пусках під загальним керівництвом заступника начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Радіона Тимошенка брали участь представники Міністерства оборони, розробники, виробники модернізованих зразків та особовий склад визначених підрозділів Збройних Сил України.


Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного Головнокомандувачем Збройних Сил України

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак та Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко здійснили робочу поїздку на острів Зміїний, повідомила пресслужба ДПСУ України

4 липня Володимир Зеленський прибув до Одеси, де взяв участь у святкуванні Дня ВМС Збройних Сил України. 

в Практичній гавані Одеського порту відкрили меморіал на честь загиблих моряків.

28 червня в Одесі за участі представників майже 30-ти країн-учасників проведено урочисту церемонію відкриття українсько-американського навчання "Сі Бриз - 2021".

Цього року навчання серії "Сі Бриз" є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць. Вони триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. В "Сі Бризі" беруть участь близько 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. 

Сполучені Штати Америки виділили 12 мільйонів доларів на будівництво нового пункту базування корабельно-катерного складу Морської охорони в Одесі.

У США триває посилений курс підготовки двох екіпажів патрульних катерів типу «Айленд».

Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Поділитися