02 жовтня 2021 р. 19:23

МЗС України надасть підтримку заарештованому в Грузії Саакашвілі

МЗС України надасть підтримку заарештованому в Грузії Саакашвілі

Міністерство закордонних справ України надасть підтримку експрезиденту Грузії та колишньому очільнику Одещини Міхеїлу Саакашвілі, оскільки він є громадянином України, повідомляє "Ехо Кавказу", посилаючись на голову МЗС України Дмитра Кулебу.

«Саакашвілі - наш громадянин. Ми будемо надавати йому відповідну підтримку. Сьогодні ... представник посольства Грузії прибув до Міністерства закордонних справ України за нашим викликом. З ним все це буде проговорено. Кожного громадянина України ми захищаємо, коли він потрапляє в біду», - сказав Кулеба.

В свою чергу віцепрем'єр і міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що ця ситуація не вплине на розвиток відносин між двома країнами.

«Їхня позиція (української сторони-ред.) зрозуміла, тому що Саакашвілі є її громадянином. Біля посольства є комунікація зі співробітником, який надасть українській стороні всю цікаву для них інформацію», - сказав Залкаліані.

Він висловив надію, що всі ці питання будуть вирішені «спокійно і мирно», а відносини України з Грузією будуть так само розвиватися, як розвивалися до цього.

«Неприпустимо, щоб одна особа брала в заручники стратегічне партнерство між Грузією і Україною», - додав Залкаліані.

Нагадаємо, експрезидента Грузії та колишнього голову Одеської області Міхеїла Саакашвілі затримали грузинські правоохоронці.

Раніше в МВС і правлячої партії «Грузинська мрія» заявляли, що Саакашвілі не перетинав кордон Грузії і він знаходиться в Україні.

У травні 2020 року президент України Володимир Зеленський призначив колишнього голову Одеської обласної адміністрації Міхеїла Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ.

Раніше президент України Володимир Зеленський запропонував ексголові Одеської обласної державної адміністрації Міхеілу Саакашвілі посаду заступника прем'єр-міністра з питань реформ, про що той повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе раніше заявляв, що його країна з великою часткою ймовірності сприйматиме призначення ексголови Одеської облагосадміністраціі Міхеїла Саакашвілі заступником прем'єр-міністра України як недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнерства крок. Тоді від Саакашліві віцепрем'єром так і не став.

Однак потім стало відомо, що після призначення Міхеїла Саакашвілі головою виконкому реформ Грузія все-таки відкликала свого посла з України для консультацій.

За інформацією видання Imedi news, про це повідомив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані. При цьому глава МЗС підкреслив, що Грузія не розглядає питання про розрив дипломатичних відносин з Україною або перегляд стратегічного партнерства. І назвав таке рішення «звичайною практикою».

Фото: ВВС

Поділитися