02 липня 2021 р. 18:11

Міністр закордонних справ Греції приїде на Одещину

Міністр закордонних справ Греції приїде на Одещину

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас відвідає Україну з робочим візитом, під час якого здійснить поїздку до Одеси, де ознайомиться з економічним потенціалом Одеської області.

Про це повідомила пресслужбу МЗС України.

Український та грецький міністри закордонних справ проведуть переговори, головними темами яких стануть збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, підтримка інтеграції України в ЄС і НАТО, спрощення умов поїздок громадян.

"Міністри окремо обговорять безпеку в зоні російсько-українського збройного конфлікту, поблизу українських кордонів і в регіоні Чорного моря", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 червня в Одесі за участі представників майже 30-ти країн-учасників проведено урочисту церемонію відкриття українсько-американського навчання "Сі Бриз - 2021".

Цього року навчання серії "Сі Бриз" є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць, воно триватиме з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. 

Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Військово-морські сили України повідомили адміністрації Одеського морського торгівельного порту про плани проводити бойову підготовку біля узбережжя Одеси, що можуть стати небезпечними для цивільних суден.

Поділитися