11 березня 2021 р. 15:23

Гриневецький вважає, що треба більше обмежити доступ до будівлі обласної адміністрації

Гриневецький вважає, що треба більше обмежити доступ до будівлі обласної адміністрації

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький публічно підтримав обмеження доступу журналістів до приміщень адміністрації та облради.

На думку Сергія Гриневецького, таке рішення в умовах пандемії є правильним, про що він заявив Суспільному Одеси.

"В умовах коронавірусу, я думаю, питання треба поставити ще жорсткіше. Наразі 23 працівники облради перебувають на лікарняному з COVID-19. Але я цим (встановленням правил відвідування, – ред.) не займаюся. [...] Будемо відповідати (у суді – ред.), але ще раз кажу: в умовах пандемії все зроблено абсолютно правильно. І пропускний режим має бути більш жорстким", – заявив очільник обласної державної адміністрації.

29 січня 2021 року голова ОДА Сергій Гриневецький підписав Правила пропускного режиму до будівлі адміністрації. Згідно з ними, представників засобів масової інформації обов’язково мають супроводжувати працівники пресслужби Одеської обласної ради. Ці правила також підписав командир військової частини Національної гвардії №3012.

Наразі обмеження через суд оскаржує головний редактор видання ІзбірКом Валерій Болган. Одним із відповідачів у справі є й голова Одеської ОДА. Утім сам Гриневецький вважає, що пропуск журналістів в умовах пандемії варто зробити "ще жорсткішим".

Нагадаємо, регіональна представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Яна Кузьміна повідомила одеським журналістам, що офіс омбудсмана припинив розгляд їхньої скарги з приводу обмеження для представників засобів масової інформації у доступі до приміщення Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації.

Журналісти звернулися до омбудсмана ще на початку лютого, проте реакція з'явилася лише зараз.  

Поділитися