08 червня 2021 р. 20:55

Голова Одеської обладміністрації очолив палату в конгресі місцевих та регіональних рад

Голова Одеської обладміністрації очолив палату в конгресі місцевих та регіональних рад

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький 8 червня очолив Палату регіональних влад у Конгресі місцевих і регіональних влад.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обладміністрації. 

Його заступниками стали голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук та голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва

Конгрес місцевих та регіональних влад є консультативно-дорадчим органом при Президенті України. Він створений на заміну Раді розвитку громад та територій. У складі Конгресу діють дві палати: Палата місцевих влад та Палата регіонів. До Палати місцевих влад входять: голови районних рад, міські, селищні, сільські голови, голови районних (районних у містах) державних адміністрацій, члени делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, які входять до складу Палати місцевих влад названого Конгресу. До Палати регіонів входять: голови обласних рад, голови обласних державних адміністрацій, члени делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, які входять до складу Палати регіонів згаданого Конгресу.

Зазначимо, Сергій Гриневецький був одним з головних організаторів скандально відомого Сєверодонецького з'їзду 28 листопада 2004 року. Тоді депутати всіх рівнів, що представляють східні і південні області країни, зібралися під гаслами: створення федерації, незалежності Південно-Східного регіону, відвертого протиставлення західних бандерівцям. Там же заговорили про створення на базі Одеської області так званого Новоросійського краю. 

"Що сьогодні відбувається в столиці? Столиця - гнила, здалася. Там панує сьогодні отаманщина, вони розмовляють мовою ультиматимів, створюють комітети національного порятунку. Я вважаю, що на ультиматум ми повинні відповісти конституційним ультиматумом. Ми зобов'язані звернутися до Верховної Ради, щоб найближчим часом виписала процедуру інавгурації президента Віктора Федоровича Януковича", - заявив тоді Гриневецький.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів України погодив в ході засідання 11 листопада кандидатуру Сергія Гриневецького в якості нового голови Одеської обласної адміністрації.

Трохи пізніше виграв в першій інстанції суперечку про свою люстрацію, яка не давала йому можливості очолити адміністрацію.

Поділитися