18 квітня 2021 р. 15:50

Чотири парламентських партії отримають 153 мільйони від держави на діяльність у другому кварталі

Чотири парламентських партії отримають 153 мільйони від держави на діяльність у другому кварталі

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) забезпечило перерахування політичним партіям коштів, виділених із державного бюджету на фінансування їхньої статутної діяльності за ІІ квартал 2021 року.

Державне фінансування отримали чотири парламентські партії:

  • «Слуга народу» — 86,4 млн грн;
  • «Опозиційна платформа — За життя» — 26,15 млн грн;
  • «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» — 16,39 млн грн;
  • «Європейська солідарність» — 24,94 млн грн (з них 8,71 млн грн — за дотримання передбаченого законодавством ґендерного принципу).

Загальна сума перерахованих коштів — 153,73 млн грн.

Перерахування державного фінансування партії «Голос» не здійснено у зв’язку із зупиненням державного фінансування на підставі відповідного наказу НАЗК від 23 грудня 2020 року.

Партія «Голос» звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК). У позові партія просила скасувати наказ, яким було зупинено державне фінансування, та визнати протиправними складення НАЗК акту та висновку за результатами аналізу звіту партії.

Нагадаємо, у березні голова Національного агентства з питань запобігання корупції  Олександр Новіков розпорядився зупинити державне фінансування партії «Слуга народу». 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за минулий тиждень склало та направило до суду 14  адміністративних протоколів. 

За період кампанії декларування до Національної комісії з питань запобігання корупції надійшла 791 тисяча 872 декларації і 720 тисяч 509 з них - щорічні декларацій діючих посадовців.

Поділитися