23 серпня 2021 р. 11:53

Біля аеропорту підняли найбільший прапор України в Одесі

Біля аеропорту підняли найбільший прапор України в Одесі

В Одеському аеропорту підняли найбільший прапор України в місті. Про це повідомила пресслужба обладміністрації.

Церемонія була приурочена до Дня Незалежності України. В ній взяли участь керівники регіону й міста, депутати різних рівнів, представники громадськості. 

Біля терміналу аеропорту була встановлена сцена з екраном. Присутні мали змогу побачити в трансляції виступ президента Володимира Зеленського.  

Глава держави перебував в селі Мар’янівка Черкаської області, де спеціально до 30-річчя незалежності нашої держави був створений арт-комплекс «Географічний центр – серце України».

«У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут – у географічному центрі України. Саме тут б’ється серце України. Це арт-об’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим. Це дійсно символ того, що підніматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здійматимуться тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами», – сказав Глава держави.

Президент зазначив, що синьо-жовтий стяг – це більше ніж прапор, це символ нашої великої української сім’ї.


«Це – міст крізь століття боротьби за незалежність, що з’єднує нас, з’єднує десятки поколінь. Це наставник, який нас надихає й мотивує, коли ми просто його бачимо. Це наш янгол-охоронець, що майорить у небі так яскраво, щоб Бог не забував про нас кожного дня», – сказав глава держави.

Після його промови і виконання гімну України прапори підняли одночасно у всіх регіонах України, де це планувалося зробити.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Одещину Президент України Володимир Зеленський взяв участь в заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які відбулися на Одеському морському вокзалі. Про це поінформував офіційний сайт Глави держави. 

На території Одеського порту, в Практичній гавані, де базуються бойові кораблі, у присутності побратимів, рідних і друзів загиблих у війні з російським агресором військових моряків відкрили меморіал пам’яті героїв.

Фото: Одеська обладміністрація

Поділитися