24 грудня 2021 р. 18:32

Адвокати Порошенка очікують інформацію з суду та Офісу генпрокурора щодо його арешту

Адвокати Порошенка очікують інформацію з суду та Офісу генпрокурора щодо його арешту

Адвокати Петра Порошенка очікують рішення суду щодо арешту п'ятого президента України, та стверджують що наразі їм про такі рішення невідомо. 

Про це адвокати Ігор Головань та Ілля Новіков сказали на брифінгу, повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

"Як повідомляється, Офіс Генерального прокурора –  не в особі Венедіктової, а в особі її заступника Симоненка, підписав і спрямував не до Шевченківського суду, як мав це зробити, а до Печерського суду цілий, як кажуть, пакунок клопотань про застосування до Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про якісь скажені альтернативні застави у сумі мільярд гривень і ще там якісь додаткові клопотання. З юридичної точки зору це абсолютний абсурд, оскільки це порушує закон, Конституцію, норми КПК, які регулюють порядок вчинення таких дій стосовно народного депутата. У такому випадку слідчий суддя зобов’язаний завчасно повідомляти народного депутата про розгляд таких клопотань", – зазначив Ігор Головань. 

В свою чергу Ілля Новіков зазначив, що адвокатам наразі невідомо, чи суд Печерський або якийсь інший прийняв якесь рішення стосовно арешту Петра Порошенка.

"Ми орієнтуємося на інформацію у ЗМІ, в тому числі російських ЗМІ, які цю новину підхопили, начебто таке рішення уже ухвалено», – додає Ілля Новіков. Знаємо тільки те, що таке рішення не відбувалося у присутності адвокатів Порошенка. І в контексті вчорашньої ситуації в ДБР, коли нас не пустили на так гучно анонсований начебто допит Петра Порошенка, – цілком очікувана ситуація, що таке клопотання про арешт, якщо воно дійсно було подано, вони спробують розглянути в таємний спосіб. Очікуємо будь-якої інформації з Печерського суду, що вони там вирішити і чи взагалі було таке засідання. Ми очікуємо інформацію від Офісу Генпрокурора, щоб вони спростували або підтвердили, що такого роду клопотання взагалі було подане. І ми звісно очікуємо, що нас буде, як передбачено законом, заздалегідь своєчасно проінформовано про те, що вони мають намір розглядати будь-які клопотання, пов’язані з Петром Порошенком», – зазначив адвокат.

Також, за словами адвокатів, експрезидент не планує переховуватись та повернеться в Україну в першій половині січня 2022 року.

Між тим, за даними ЗМІ, президент Володимир Зеленський скликає РНБО на середу 29 грудня. Планується, що будуть введені санкції проти Порошенка та компаній, які з ним пов’язані.

Поділитися