12 травня 2020 р. 16:52

Заступник голови Одеської ОДА жаліється, що його не відпускають у відставку (оновлено)

Заступник голови Одеської ОДА жаліється, що його не відпускають у відставку (оновлено)

Голова ОДА Максим Куций усним наказом скасував тендери на закупівлю шкільних автобусів, та не відпускає свого заступника Віталія Свічинського у відставку. 

Про це заявив сам Віталій Свічинський на своїй сторінці у Facebook. 

«Сьогодні, 12 травня, в Одеській області було скасовано тендери на закупівлю 24 шкільних автобусів для підвозу дітей нашого регіону. Це було зроблено за усним дорученням керівника ОДА, Максима Куцого. Чому? Незрозуміло. Але точно можу сказати, що торги були проведені на майданчику Prozorro у повній відповідності до законодавства. І це в той час, коли регіон опинився на межі фінансової прірви - ми прогнозовано недоотримаємо близько 1 млрд. гривень до зведеного бюджету області.

Мої пропозиції, а, фактично, моя робота, сприймаються ворожо. І у мене є лише здогадки, чому?

Можливо, тому, що я працював на різних посадах і при різних керівниках ОДА та чітко асоціююсь з проукраїнськими силами, яким зараз немає місця в системі координат «демократичної» влади?

Ще в жовтні минулого року я написав заяву про звільнення з займаної посади. Весь цей час вона не була задовільнена. Але я вважав за необхідне продовжувати працювати, враховуючи ситуацію, в який ми опинились.

Більше я не бачу підстав знаходитись в цій команді. Та і не маю бажання на це. Після закінчення жорстких обмежень по карантину, голові ОДА Максиму Куцому, сподіваюся, вистачить сміливості задовільнити мою заяву про звільнення», - написав посадовець.

17:15 Між тим голова Одеської ОДА Максим Куций, в свою чергу, повідомив, що Віталія Свічинського звільняють через бездіяльність у вирішенні питання із затримкою виплат медичним працівникам. 

«За свою діяльність, а точніше бездіяльність необхідно нести персональну відповідальність. Ще в минулу п’ятницю прийняв рішення щодо звільнення заступника Віталія Свічинського, який відповідав за соціальний та медичний напрямок й не впорався з поставленими задачами.

Останньою краплею стали затримки із доплатами медикам «швидкої». Держслужбовець знав про це, але не вчинив достатніх дій, аби вирішити проблему. Працівникам нашого департаменту фінансів довелося два дні вручну проводити виплати працівникам Одеського обласного центру екстреної допомоги", - написав Максим Куций на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, минулого тижня він попереджав про персональну відповідальність за затримки доплат, у п'ятницю вирішив звільнити Свічинського, проте той попросив відтермінувати до вівторка, аби він отримав всі розрахунки.

"Ви знаєте, що я не прихильник скандалів, тому дав йому звільнитися без принижень та ганьби. Але тут, ймовірно, спрацював «передвиборчий фактор» — намагання протистояти державним структурам, роботу яких сам не зміг виконувати. Щодо поставок автобусів для учнів нашого краю - тендер обов’язково відбудеться!» - написав Куций.

Нагадаємо, раніше заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Віталій Свічинський відзвітував у Facebook про результати поїздки робочої групи, що мала визначити можливі причини спалаху COVID-19 у місті Подільськ.  За його словами, спалах захворюваності медиків Подільскої ЦРЛ відбувся через халатність адміністрації лікарні. 

В лютому 2019 року тодішній голова ОДА Максим Степанов підписав розпорядження про визначення уповноваженої особи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання і протидії насильству за ознакою статі. Координатором з цих питань став заступник голови ОДА Віталій Свічинський.

У жовтні 2018 року звільнений з посади глави Савранської районної державної адміністрації Віталій Свічинський став заступником голови Одеської обласної державної адміністрації.

Після прийняття Верховною Радою України нового закону про держслужбу він відмовився здавати мандат і залишати крісло депутата на користь посади голови РДА або навпаки.

 Віталій Свічинський став головою Савранської РДА у вересні 2015 року в числі десятка інших нових голів

Поділитися