28 березня 2020 р. 20:01

У ЗМІ знову заговорили про те, що колишній голова Одеської ОДА може очолити МОЗ

У ЗМІ знову заговорили про те, що колишній голова Одеської ОДА може очолити МОЗ

Верховна рада України на позачерговому засіданні, яке заплановане на понеділок, 30 березня, може затвердити кандидатури трьох міністрів.

Про це РБК-Україна розповіли депутати фракції "Слуга народу".

За словами нардепів, міністром енергетики та захисту навколишнього середовища може стати Ольга Буславець. Вона очолювала директорат енергетичних ринків в уряді Олексія Гончарука.

Крісло міністра культури може обійняти генеральний директор Центру української культури та мистецтва Світлана Долеско.

Також йдеться про зміну міністра охорони здоров'я. Іллю Ємця може замінити колишній голова Одеської ОДА Максим Степанов.

"Степанов під питанням, багато проти", - зазначило джерело в монобільшості.

Раніше також обговорювалася можливість звільнення міністра фінансів Ігоря Уманського. Багато депутатів були незадоволені запропонованим варіантом секвестру бюджету. Однак, за словами співрозмовників у Раді, на цей час рішення не ухвалено.

Депутати уточнили, що остаточно кандидатури нових міністрів повинні бути представлені перед позачерговим засіданням Ради.

Нагадаємо, востаннє ім'я Максима Степанова, як кандидата на посаду міністра охорони здоров'я, називалося перед зміною уряду Олексія Гончарука, проте тоді міністерство очолив Ілля Ємець.

Також нагадаємо, гендиректор держпідприємства «Медичні закупівлі України» Арсен Жумаділов звинуватив новопризначеного міністра охорони здоров'я Іллю Ємця у просуванні «своєї» людини на посаду заступника Жумаділова. А напередодні цих звинувачень Ілля Ємець доручив провести службове розлсідування у держпідприємстві "Медичні закупівлі України" щоб перевірити факти можливої блокади закупки препаратів для боротьби з коронавірусом, про які розповів директор ДП Арсен Жумаділов. 

Максим Степанов очолював Одеську ОДА з 12 січня 2017 року, а 7 квітня 2019-го тодішній президент Петро Порошенко звільнив Степанова. В ефірі одного з телеканалів Порошенко заявив, що звільнив очільника ОДА через низькі економічні показники області та через підсумки першого туру президентських виборів.

Поділитися