26 липня 2020 р. 17:48

Одеський нардеп увійшов до робочої групи розробників закону про державні символи України

Одеський нардеп увійшов до робочої групи розробників закону про державні символи України

Народний депутат України Анатолій Урбанський увійшлов до робочої групи при голові Верховної Ради України з підготовки проекту закону України про державні символи України, порядок їх використання та охорони.

До групи також увійшли перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук та заступник голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, народні депутати, заступник керівника апарату - керівник Головного юридичного управління Ради, керівник Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України та науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України.

Нагадаємо, що за Конституцією України Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.

Державний Прапор України - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням малого Державного Герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України. Головним елементом великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України).

Державний Гімн України - національний гімн на музику М. Вербицького із словами, затвердженими законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

Наразі в Україні ще не прийнято закон про Великий Державний Герб України.

Раніше на Одещині нарахували майже 20 об'єктів, які мають демонтувати через декомунізацію.

Поділитися