22 червня 2020 р. 21:29

Нардеп-одесит потрапив до переліку наймовчазніших народних обранців

Нардеп-одесит потрапив до переліку наймовчазніших народних обранців

Комітет виборців України (КВУ) проаналізував статистику виступів народних депутатів під час пленарних засідань Верховної Ради України,  враховуючи як виступи з місця, так і з парламентської трибуни. КВУ виявив, що майже 60 слуг народу жодного разу не виступили у Раді за дев'ять місяців роботи.

Як повідомили у пресслужбі організації, половина депутатів монобільшості майже не виступає у Верховній Раді. Загалом 150 депутатів «Слуги Народу» мали не більше трьох виступів за дев’ять місяців роботи Ради.

При цьому 58 із них все ще не сказали жодного слова за дев'ять місяців роботи: зокрема, жодного разу не виступив нардеп-одесит Ігор Васильковський

Ще 92 депутати монобільшості виступали не більше трьох разів за весь час роботи. Серед них – низка депутатів, які раніше працювали в структурах «Студії Квартал 95».

Щодо інших фракцій, то нульові показники виступів у дев'яти депутатів фракції «Опозиційна платформа – За життя». Частина фракції ОПЗЖ виступили лише один раз. Також не мали виступів шість позафракційних депутатів, чотири депутати групи «Довіра», три депутати групи «За майбутнє». 

Серед фракцій «Європейська солідарність», «Голос», ВО «Батьківщина» немає депутатів, які б не виступали у Верховній Раді.

«Аналіз виступів на пленарних засіданнях Верховної Ради показує, що половина депутатів монобільшості фактично мовчить. Причин такої ситуації може бути дві. Перша - вроджена сором’язливість, що не притаманно для професії політика. Друга – нездатність висловити свою думку, коли депутат не може сформувати свою позицію в складному процесі законотворчості і віддає перевагу відмовчуванню при розгляді важливих питань або й повна відсутність власної думки», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, народний депутат України Ігор Васильковський, який входить у парламентську фракцію «Слуга народу», подав щорічну декларацію за 2019 рік, у якій серед об'єктів нерухомості народний обранець задекларував чотири земельні ділянки площею 1 тис. 154 кв. м кожна у селі Білогородка Київсько-Святошенського району Київської області, там же ще одну ділянку площею 1,5 тис. кв. м. Всю цю землю Васильсковський придбав у 2018 році.

Поділитися