18 червня 2020 р. 11:05

Мер має опікуватись проблемами міста, а депутати бути досвідченими господарниками, - опитування одеситів

Мер має опікуватись проблемами міста, а депутати бути досвідченими господарниками, - опитування одеситів

Соціологічна група «Рейтинг» протягом 29 травня – 2 червня опитала мешканців Одеси, та з'ясувала що містяни значно краще оцінюють місцевий стан справ, аніж загальну ситуацію у країні.

Серед інших питань, соціологів цікавили очікування одеситів від кількісного та якісного складу міської ради.    

Наприклад, 59% опитаних вважають, що нова міська рада Одеси повинна складатися з досвідчених депутатів, господарників. Водночас 23% хочуть щоб до влади прийшли нові обличчя. Причому запит на останніх вищий серед молодших та більш заможних опитаних.

Що стосується міського голови, то 52% респондентів на виборах скоріше підтримають кандидата, який пропонував би вирішувати поточні проблеми міста, 33% готові натомість проголосувати за того, хто пропонуватиме стратегію розвитку Одеси.

Останніх більше серед заможних опитаних.

57% очікують від кандидата у мери, перш за все, опіки про соціально-незахищених, з іншого боку 26% хочуть сприяння розвитку бізнесу. Останній запит вищий серед представників вікової групи 30-49 років та респондентів з середніми та високими статками.

Нагадаємо, Департамент економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації склав рейтинг районів Одеської області за перше півріччя 2020 року ряду показників.

Поділитися