23 лютого 2020 р. 11:18

Генпрокуратура почала кримінальне провадження через кнопкодавство у Верховній Раді

Генпрокуратура почала кримінальне провадження через кнопкодавство у Верховній Раді

Генеральний прокурор вніс відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань щодо факту вчинення одним з народних депутатів України неодноразового голосування замість іншого народного депутата України на  пленарному засіданні Верховної Ради України 21 лютого 2020 року.

Про це повідомили в Офісі Генпрокуратури України.

За інформацією ЗМІ, у поле зору правоохоронців потрапив позафракційний народний депутат України із Закарпаття Владислав Поляк, який був обраний по мажоритарці. Зазначимо, що нардеп "кнопкодавив" під час голосування за поправку №1223 законопроекту про звернення земель сільськогосподарського призначення. Те, як він спочатку проголосував на місці відсутнього нардепа, а потім замість себе, потрапило на відео.

На основі відео, яке було оприлюднене у мережі Інтернет, ГПУ і внесла відомості до ЄРДР. Досудове розслідування вестимуть слідчі Центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, торік у вересні рух "Чесно" зафіксував у Верховній Раді першого нардепа-кнопкодава у новому скликанні парламента. Тоді на кнопкодавстві впіймали нардепа з Донеччини Олександра Ковальова.

Фото: Голос Карпат

Поділитися