26 грудня 2018 р. 12:22

В Роздільній з допомогою фермерів і підприємців відкрили Центр комплектування та соціальної підтримки

В Роздільній з допомогою фермерів і підприємців відкрили Центр комплектування та соціальної підтримки

У Роздільній відкрили районний Центр комплектування та соціальної підтримки, який почне повноцінну роботу вже в січні 2019 року. 

Планується, що Центр забезпечуватиме поповнення рядів Збройних сил України і надаватиме соціальний супровід для діючих та колишніх військовослужбовців. Зокрема, громадяни зможуть отримати інформацію про всі доступні пільги для військовослужбовців, а співробітники Центру будуть здійснювати супровід громадянина по всіх державних інстанція соціального захисту населення. 

Переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки проводиться в рамках оборонної реформи, яка була ініційована Президентом України Петром Порошенко, з метою приведення Збройних Сил України до стандартів НАТО. Поки реформа торкнулась військових комісаріатів у 4 областях України: на Чернігівщині, Рівненщині, Дніпропетровщині та Одещині. В подальшому будуть задіяні всі області. 

«Центр комплектування і соціальної підтримки надаватиме широкий спектр адміністративних послуг та, що найголовніше, стане більш відкритими. Головна мета цих змін полягає у тому, аби значно підвищити якість обслуговування населення та рівень реалізації прав, пов'язаних із військовою службою» — прокоментувала відкриття голова Роздільнянської РДА Наталя Бараненко.

Відповідно до районної цільової програми мобілізаційної підготовки та мобілізації військовозобов’язаних Роздільнянського району та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2017-2018 роки в новій редакції», на будівництво приміщення центру комплектування та соціальної підтримки із районного бюджету було виділено 150,0 тис. грн.

Будівництво приміщення виконав підприємець Володимир Романенко. Надали допомогу в облаштуванні центрц фермери і підприємці району — О. Пономаренко, Л. Підкопайло, В. Качуренко, С. Приходько, депутат районної ради Г. Кєллер, В. Гринівецький, М. Каражеков та начальник Роздільнянських РЄМ О. Рогачев.

Нагадаємо: депутати Роздільнянської міської ради взяли участь в обговоренні перспективного плану соціально-економічного розвитку Роздільнянського району на 2019-2021 роки.

Поділитися