29 вересня 2017 р. 18:23

В Роздільній ледь не зірвали сесію райради

В Роздільній ледь не зірвали сесію райради

На початку засідання у зал увійшли громадські активісти представившись обласною організацією самооборони, і стали вимагати, щоб зал засідань покинув Фелікс Сігал

Активісти з області намагалися зірвати сесію Роздільнянської районної ради, вивівши з залу засідань голову районної ради Фелікса Сігала. Інцидент припинили правоохоронці.

Сьогодні, 29 вересня, відбулося пленарне засідання ХХІ сесії Роздільнянської районної ради. На порядку денному було 11 задекларованих на сайті райради питань: про початок опалювального сезону, перерозподіл бюджетних коштів, затвердження договорів. Та на початку засідання у зал увійшли громадські активісти — представившись обласною організацією самооборони. І стали вимагати, щоб зал засідань покинув Фелікс Сігал, який звинувачується у підробці диплому про вищу освіту. Коли Фелікс Сігал відмовився вийти, активісти спробували застосувати силу — силоміць протягнули голову районної ради до дверей. На допомогу прийшли поліцейські, що припинили штовханину і врегулювали ситуацію, забезпечивши громадський порядок та подальшу роботу сесії Роздільнянської районної ради.

Під час інциденту депутат Сергій Маслов («Довіряй ділам») намагався залучити до подій голову РДА Наталю Бараненко, яка в суміжному приміщенні проводила селекційну нараду. Хоча яких саме дій він очікував від пані Бараненко, було незрозуміло. Але не дочекавшись від голови РДА реакції на події, депутат запропонував висловити їй недовіру. За пропозицію депутати не голосували, хоча висловлювали незадоволення поведінкою очільника РДА, що не відреагувала на свавілля активістів.

Сесія далі йшла спокійно, рішення по всім проектам були прийняті. І вже наприкінці, за пропозицією начальника Роздільнянського відділу поліції полковника О.Є. Кашперука слово надали представнику активістів – Теодору Євгеновичу. Він обґрунтував появу активістів на сесії і їхні дії бажанням встановити справедливість.

ВІДЕО: редакції газети «Вперед»

Поділитися