29 серпня 2015 р. 03:00

Скандал: учеников украинской гимназии не допускают к посту №1 Одессы

Скандал: учеников украинской гимназии не допускают к посту №1 Одессы

Украинских гимназистов сняли с вахты на посту №1 из-за из украинской позиции, директор департамента образования горсовета указывает на другую причину

Директор гимназии №7 Светлана Мельник заявила о том, что ее ученики департаментом образования горсовета сняты с несения вахты на посту №1 у Вечного огня на Аллее Славы из-за их проукраинской позиции – намерения 2 сентября принять присягу на украинском языке и повязать девочкам ленты цвета государственного флага.

«Українську Гімназію №7 чиновники зняли з несіння варти на святкові дні біля пам ятника Невідомому матросу через те, що діти і викладачі заявили директору департамента міської освіти Буйнєвич, що Клятву діти складатимуть на Думський 02.09, коли підніматимуть Прапор о 10.00, годині, не російською, як прийнято на Посту №1, а державною мовою, що стрічки у дівчаток будуть не білі, як там же прийнято, а кольору прапора, і що ми маємо біля Невідомого матроса розмістити великий банер «Прийми, Небесна сотне, Одещини синів». Це стало підставою відсторонення дітей Української Гімназії №7 від несення варти на Посту №1 на святкові дні - 1,2, 3 Вересня!», – написала в соцсетях Светлана Мельник.

Директор департамента образования Одесского горсовета Елена Буйневич в соцсети подтвердила информацию об отстранении учеников гимназии №7 от несения службы в праздничные дня, однако, причину отстранения назвала иную – исключительно слабую строевую подготовку: «Дійсно, гімназія буде нести варту за наказом райвідділу освіти, пізніше. Але виключно через слабку стройову підготовку, яку визнали і її викладачі. На превеликий жаль, я не спілкувалась з учнями і директором. Учні 17 школи не патріоти? Скільки можна... Припиніть всіх бруднити , це недостойно. Олегу раджу за звинувачення в сепаратизмі триматись гідно, як завжди».

Скрин: facebook.com/swetlana.melnyk

Скрин : facebook.com/profile.php?id

Поділитися