15 травня 2015 р. 03:00

Одесский «Правый сектор» требует привлечь служителя Фемиды к ответственности

Одесский «Правый сектор» требует привлечь служителя Фемиды к ответственности

«Правый сектор» Одессы, возмущенный вынесением судьей  решения об отмене постановления об аресте одного из организаторов «Народной Рады Бессарабии», требует открыть на служителя Фемиды уголовное производство

15 мая «Правый сектор» Одессы выступил с официальным заявлением, в котором требует немедленной реакции от прокуратуры на действие судьи Апелляционного суда Одесской  области Сергея Брыткова (названного в заявлении «Бритко»), который, по мнению активистов «своим решением отпустил на волю сепаратиста», одного из организаторов проекта «Народная Рада Бессарабии, редактора сайта «Инфоцентр» В.Диденко.

Представляем вниманию читателей заявление «Правого сектора» без правок и купюр:

«ОФІЦІЙНА ЗАЯВА «ПРАВОГО СЕКТОРА» З ПРИВОДУ СВАВІЛЛЯ СУДОЧИННОЇ СИСТЕМИ В ОДЕСІ

Сьогодні, 15 травня, суддя апеляційного суду Бритко своїм рішенням відпустив на волю сепаратиста.

Нещодавно силами СБУ було затримано одного з організаторів антиукраїнського проекту «Народна рада Бесарабії» В.Діденка. Під час затримання він чинив супротив та намагався втікти від співробітників Служби Безпеки України, стрибнувши з третього поверха. Варто відзначити і те, що громадянин Діденко є редактором антиукраїнського ресурсу «Інфоцентр», який контролюється Ігорем Марковим та займається відвертою прокремлівською пропагандою.

Не зважаючи на те, що вищевказана особа вже проявляла схильність до переховування від органів слідства, «суддя» Бритко виніс рішення про скасування постанови щодо арешту В.Діденка.

З огляду на це, військово-політичний рух «Правий Сектор» вимагає негайної реакції Прокуратури по відношенню до одіозного судді. Окрім службової перевірки Вищою кваліфікаційною комісією суддів, необхідно відкрити кримінальне провадження. Ми маємо підстави вважати, що вищезазначений суддя відпустив на волю суспільно-небезпечного елемента або з корисливих мотивів, отримавши хабар, або з ідейних принципів, тобто підтримує підсудного у його злочинній діяльності і сам дотримується проросійських поглядів. Така поведінка судді вказує на його непрофесійність та свідому злочинну діяльність.

Попереджаємо, що у разі саботажу та зволікань з боку органів влади щодо розслідування та покарання судді Бритко, потягне за собою негайну реакцію народу України, який, згідно Конституції, є єдиним джерелом влади в Україні.

«Правий Сектор» виступає за правову Українську Державу, в якій повинен дотримуватись Закон та порядок, тому ми вимагаємо негайних законних дій від органів влади. Відсутність адекватної реакції буде вважатись провокацією по відношенню до народу України, спрямованою на взяття контролю ситуації в руки громади.

Злочинців - за ґрати!»

Поділитися