14 жовтня 2021 р. 17:06

Подкаст: життя ветеранів після фронту

Подкаст: життя ветеранів після фронту

Щомісячний радіожурнал "Після фронту" — спільний проєкт редакцій Українського радіо в Одесі, Львові, Черкасах, Кропивницькому, Вінниці, Херсоні та Харкові. Журналісти розповідають про учасників бойових дій, котрі повернулися зі Сходу України, і у своїх рідних містах та селах взялися за натхненну працю.

Це історії ветеранів та ветеранок із різних куточків України у різних форматах.

Протягом пів години ефіру слухач мандрує кількома областями і знайомиться з ветеранами, які після повернення додому знайшли себе у певній справі. Автори проєкту створили рубрики відповідно до заняття бійців чи бійчинь, об’єднавши їх в один  підрозділ. Герої займаються схожими справами у різних галузях: «Підприємницький батальйон», «Освітній батальйон», «Аграрний батальйон» тощо. 

Радіожурнал «Після фронту» виходитиме упродовж року. Нові випуски з’являтимуться наприкінці кожного місяця. В ефірі "Українського радіо Одеса" — в останню неділю місяця о 17:10.

У цьому випуску слухайте історії про:

Станіслава Безушка — львівського ветерана, котрий займається розвитком проєктів у громадах;
Ірину Рябошлик — черкаську ветеранку, яка займається справами побратимів як представниця Мінветеранів;
Валерія Пузіка — одеського ветерана, котрий пише романи та сценарії про війну;
Олександра Жиліна — ветерана, котрий залишився вірним присязі в Криму, переїхав до Вінниці, служив в зоні АТО/ООС, а тепер відкрив свою кав'ярню.

Нагадаємо, за ініціативи Українського інституту національної пам’яті небайдужі одесити навели лад на козацькому кладовищі. Про це повідомила пресслужба Військово-Морських Сил України. В заході взяли участь, зокрема, ветерани війни на Сході України та курсанти Інституту Військово-Морських Сил ЗС України.

Фото: UA.NEWS

Поділитися

08 жовтня 2022 р. 21:11

Geeky pop: настільні ігри