31 жовтня 2022 р. 19:32

Екскурсія до Гідробіологічної станції до Дня Чорного моря

Екскурсія до Гідробіологічної станції до Дня Чорного моря

З нагоди дня Чорного моря в Гідробіологічній станції Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова та у "Музеї якоря" відбулися екскурсії для студентів. 

Гідробіологічна станція Одеського національного університету – це навчальний та науковий підрозділ біологічного факультету ОНУ імені Мечникова. Станція розташована на Малому Фонтані – унікальному місці узбережжя Одеси, де збереглися деякi риси природних комплексiв біогеоценозів. З часу свого заснування Гідробіостанція є базою для біологічних, екологічних та гідролого-гідрохімічних досліджень вчених Одеського університету імені  Мечникова. У 2022 році станції виповнюється 120 рокiв.

"Музей якоря" на Гідробіологічній станції ОНУ засновано у 2004 році. Перший якір майбутньої експозиції було піднято під час підводних водолазних досліджень у районі Малого Фонтану Олегом Ковтуном. Більшість колекції якорів складається з екземплярів, піднятих біля Одеського прибережжя, проте кілька чотирилапих якорів-кішок і дволапих якорів привезено з району мису Тарханкут. Також знайдено 30-ти метровий якірний ланцюг, який зараз створює окантовку колекції вздовж доріжки. Два якорі в колекції мають тавра, одне з яких невідомого грецького майстра.

Додамо, що 28 жовтня до дня Чорного моря в Одеському головпоштамті відбулось урочисте погашення колекції чорноморських марок. Це свято відзначається 31 жовтня починаючи з 1996 року. 

Дивіться також, як в Міському саду в Одесі відбувся безкоштовний концерт рок-гурту Kozak System.

Фото: ІзбірКом

Поділитися

20 листопада 2022 р. 19:12

Перший сніг на Одещині