07 січня 2023 р. 09:30

Тарифи на водопостачання в Миколаєві залишаються незмінними

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

Тарифи на водопостачання та водовідведення для споживачів Миколаєва на початку 2023 року залишаються незмінними. 

Про це повідомив директор МКП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко в етері Українського радіо.

За словами керівника, для підприємства це дуже серйозна ситуація, оскільки тариф не покриває витрат взагалі. Витрати перевищують надходження більше ніж удвічі. Однак, на рівні міської влади прийнято рішення, що вартість послуг змінювати не будуть, адже якість води не відповідає нормам.                                   

Міський бюджет робить дотації, щоб тариф для мешканців Миколаєва залишався на тому ж рівні, - зауважив директор підприємства.

Зазначимо, що Борис Дуденко запросив абонентів, які повернулися до міста, мають борги чи питання щодо нарахувань, звертатися до абонентського відділу МКП "Миколаївводоканал". Він підкреслив, що станом на кінець 2022 року миколаївці заборгували водоканалу понад 230 млн грн.  

Наприкінці грудня Борис Дуденко попереджав про те, що заміна пошкоджених солями водопровідних труб у Миколаєві коштуватиме не один мільярд гривень.

На початку грудня ми повідомляли про те, що в місті доведеться замінити всю систему водопостачання через її руйнування солоною водою, яку пустили по водогону ще на початку травня.  

Тоді міський голова Олександр Сєнкевич зазначав, що наразі стоїть питання тільки про ремонт насосної станції, яка знаходиться в Херсоні.   

Нещодавно ми писали про те, як військові рф порушують міжнародне гуманітарне право, адже водогін та його інфраструктура належать до об’єктів, необхідних для виживання цивільних людей.                              

Тетяна Каптур

Поділитися