19 січня 2023 р. 13:35

Невідомі підпалили очерет на Миколаївщині

Фото: ДСНС України

(Фото: ДСНС України)

18 січня та в ніч на 19 підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області ліквідовано п'ять пожеж.

Про це звітують у пресслужбі ДСНС України у Миколаївській області.

Так, о 15:39 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про загоряння очерету на березі річки Інгул в с. Мішково-Погорілове Мішково-Погорілівської сільської ради Миколаївського району. Силами вогнеборців 16 державної пожежно-рятувальної частини вогонь вдалось приборкати о 16:32 на площі 700 кв. м, попередня причина виникнення — підпал - уточнили в повідомленні.

О 20:44 рятувальників сповістили про те, що по вулиці Набережна Енергетиків загорілись речі домашнього вжитку в однокімнатній квартирі на четвертому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку. Під час проведення розвідки в помешканні виявлено тіло загиблого власника. О 21:20 пожежу ліквідовано на площі 5 кв. м, причина її виникнення наразі встановлюється.

О 21:19 надійшло повідомлення про займання житлового будинку по вулиці Перемоги в селі Кам’яний Міст Первомайського району. Силами чергового караулу підрозділу пожежу ліквідовано о 22:10 на площі 8 кв. м, попередня причина її виникнення  - порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Вже вночі, 19 січня, о 01:56 рятувальників сповістили про пожежу літньої кухні по вулиці Димитрова в селі Мішково-Погорілове. На місце виїхали вогнеборці. Завдяки своєчасно вжитим заходам вдалось вберегти приміщення від повного знищення та не допустити перекидання вогню на поруч розташований житловий будинок. О 03:20 пожежу ліквідовано на площі 40 кв. м, причина її виникнення наразі встановлюється.  

О 04:38 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що на трасі Н-11 Дніпро — Миколаїв біля села Інгулка Миколаївського району загорілось колесо напівпричепа автомобіля DAF. Силами вогнеборців пожежу ліквідовано о 05:09 на площі 2 кв. м, причина займання наразі теж невідома.

Підкреслюється, що загалом від ДСНС для ліквідації пожеж залучались 5 одиниць спецтехніки та 15 вогнеборців.  

16  січня, на Миколаївщині ліквідували чотири пожежі за добу.

Напередодні, стало відомо, що шість дітей на Миколаївщині отруїлися чадним газом. 14 січня до Служби порятунку двічі надходила інформація про отруєння людей.

13 січня, протягом доби піротехніки ДСНС виявили і знешкодили 289 вибухонебезпечних предметів на Миколаївщині. Було обстежено територію площею 60 гектарів.       

Нещодавно, в мережі з’явився короткометражний документальний фільм про роботу миколаївських рятувальників на межі з окупованими територіями. 

Тетяна Каптур

Поділитися