14 січня 2023 р. 11:30

Лікарні Миколаєва отримали дизельні генератори

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

Миколаївським лікарням передали дизельні генератори.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді.

У лікарні швидкої медичної допомоги обладнання вже встановили. Керівник закладу Олександр Дем’янов зауважив, що новий генератор допоможе забезпечити безперервне постачання води.

Це дозволить зробити процес водозабезпечення лікарні автономним, адже якщо немає світла, то немає і води. Сьогодні ми впевнені у своїй енергонезалежності - поділився він.

Підкреслюється, що сучасні генератори потужністю 7-9 кВт допомогли придбати іноземні партнери – некомерційна організація Fodack (США).  Представник Fodack Кен Ворд зауважив, що миколаївці справжні оптимісти і він радий допомогти незламному місту.

Я дійсно бачу ту роботу, яку ви виконуєте заради однієї мети – вижити, - сказав він. – Ми боремося з двома ворогами, перший з яких війна. Звісно, ми хочемо виграти і хотіли б перемогти ще вчора. Але ми також боремося за те, щоб вижити: мати питну воду, їжу, щоб просто жити - додав Ворд

Зазначимо, що генератори передали до пологового будинку №3, лікарні "швидкої допомоги", лікарні №3, лікарні у Баштанці та в Березнегувате.

13 січня до Миколаєва прибули представники нового уряду Данії. Міністр у справах міжнародного розвитку Данії особисто приїхав подивитися на руйнування міста внаслідок обстрілів армії рф.  На зустрічі з делегацією Королівства Данії були присутні віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, міський голова Олександр Сєнкевич та представники бізнесу.                  

7 січня Миколаїв отримав фінансову допомогу від Тайваню у розмірі 400 тисяч доларів. Гроші спрямують для закупівлі генераторів та обігрівачів.

4 січня до Херсона прибув гуманітарний вантаж - 7 місткостей об’ємом 1000 літрів для питної води, а також 38 інверторних і 12 звичайних генераторів потужністю від 2 до 3,2 кВт.

У 2022 році Миколаїв офіційно налагодив співпрацю з чотирма європейськими містами. Голова міста уточнив, що відповідні меморандуми підписали з Бургасом (Болгарія), Ганновером і Бедбургом (Німеччина), а також Хелмом (Польща). Кожне з цих міст активно допомагає Миколаєву долати випробування, спричинені російською агресією. 

Тетяна Каптур

Поділитися