12 липня 2022 р. 17:00

Зменшене через шторми вороже корабельне угруповання поступово зростає

Зменшене через шторми вороже корабельне угруповання поступово зростає

Корабельне угруповання ворожих сил збільшено до п’яти ракетних кораблів, також додано один підводний човен.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Отже сумарно напоготові у ворога в морі 44 ракети "Калібр". Великих десантних кораблів наразі три.

"Сили оборони, шляхом комплексної взаємодії Морської охорони Держприкордонслужби, ВМС ЗСУ, берегових підрозділів і сил протиповітряної оборони відстежують та контролюють безпекову ситуацію щодо проходження цивільних суден гирлом Бистрим до портів на Дунаї та на вихід - до територіального моря Румунії, рекомендованими шляхами. Поки рух суден можливий лише так, оскільки прохід через терморе України лишається заблокованим та замінованим рашистами", - зазначають військові.

Вчора 11 липня в морі частували два ракетоносії та два великих десантних кораблі.

Раніше у зв'язку з погіршенням погоди, роздуванням в Чорному морі шторму, корабельне угруповання ворога скорочене майже вдвічі.

Напередодні під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30, одна з яких влучила в танкер «Міленіум Спіріт» (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту. 

У квітні військові повідомили, що судна, які часом з'являються на обрії неподалік одеського узбережжя - це обстріляний російськими військами бункеровщик «Міленіум Спіріт» (Молдова) без екіпажу та некеровані баржі, які віднесло в море.

Бункеровщик «Міленіум Спіріт», під прапором Молдови був атакований російськими ракетами у лютому за 12 миль від порту Південний.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися