06 листопада 2022 р. 16:30

Жоден російський корабель-ракетоносій наразі не погрожує Україні

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Корабельне угруповання окупаційного флоту в Чорному морі, що погрожує Одещині, складається наразі з трьох кораблів, серед яких, немає жодного ракетоносія.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

Втім військові наголошують, що загрози і ризики війни залишаються актуальними, незважаючи на намагання ворога створювати інші інформаційні враження.

Вочевидь ворог побоюється, що кораблі будуть пошкоджені штормом, що вирує наразі в Чорному морі. Але шторм небезпечний не лише для ворожих кораблів, але й для одеситів та мешканців області, адже шторм зриває з кріплень морські міни, яких зараз багато в морі, та виносить їх до узбережжя.  

Раніше ворог неодноразово переформатовував ескадру в залежності від погодних умов й навіть зменшував кількість ракетоносіїв до одного-двох

Раніше Міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції оголосило посла російської федерації Олега Васнєцова персоною нон грата в Молдові.

Рішення Молдавського уряду було викликане тим, що одна з ракет, якими росіяни зранку обстрілювали Україну, впала на території Молдови та пошкодила кілька будинків.

Вранці 31 жовтня російські війська розпочали масований обстріл території України крилатими ракетами, дві з яких збили сили протиповітряної оборони над Одеською областю.

За фактом обстрілу об’єкта енергозабезпечення в Одеському районі, вранці 22 жовтня, прокуратура розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни.

Напередодні одеські зенітники збили російський штурмовик над Миколаївщиною.

19 жовтня бійці Державної прикордонної служби збили з автоматів ворожий безпілотний летальний апарат, імовірно Shahed-136.

Поділитися