07 квітня 2022 р. 16:18

Зеленський повідомив, що росіяни можуть спробувати знищити Одесу, як Маріуполь

Зеленський повідомив, що росіяни можуть спробувати знищити Одесу, як Маріуполь

Росія може спробувати знищити Одесу так само, як Маріуполь, заблокувавши та обстрілюючи місто, не пропускаючи гуманітарні вантажі.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у зверненні до парламенту та народу Греції.

"Свобода чи смерть. Ці слова відбивають зараз не лише нашу боротьбу проти спроби Росії підкорити Україну. Це частина вашої ідентичності, яка походить із нашої Одеси, ще одного південного міста України, яке Росія може спробувати знищити так само, як і Маріуполь. Коли ваш міністр закордонних справ був минулого тижня в Одесі, місто переживало наслідки російського обстрілу, ракетної атаки. Сьогодні в Одесі немає пострілів, але чому? Тільки тому, що Збройні Сили України стримують російські атаки й відкидають варварські російські війська від їхнього давно погодженого російським керівництвом напрямку наступу на Одесу", – заявив президент.

Зеленський нагадав, що в Україні існує значна грецька діаспора, центрами якої є Маріуполь та Одеса. Також додав, що грецька патріотична організація, що діяла в Одесі, мала назву «Філіки Етерія», тобто «Союз друзів».

"Я закликаю вас зараз відкрито створити таку нову спілку друзів, яка зможе врятувати українців та греків півдня нашої держави, яка зможе допомогти Маріуполю", - заявив голова держави.

Нагадаємо, президентка Молдови заявила, що не знає про підготовку аеродрому в Тирасполі.

Раніше Генеральний штаб України повідомив, що ворог намагається покращити тактичне положення на Південнобузькому напрямку свого наступу в Україні тож Генеральний штаб збройних сил України не виключає використання території самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки для підтримки наступальної операції на зазначеному напрямку.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися