04 вересня 2022 р. 18:01

Зеленський доручив прем'єр-міністру розглянути можливість легалізувати порно в Україні

Зеленський доручив прем'єр-міністру розглянути можливість легалізувати порно в Україні

Президент України Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю розглянути питання про можливість легалізувати еротику та порно на території України.

Відповідну інформацію він повідомив у відповіді на електронне звернення громадянина Тараса Сіромського.

Втім президент зазначив, що правові основи захисту суспільства від розповсюдження продукції, що негативно впливає на суспільну мораль, встановлені Законом України «Про захист суспільної моралі», за яким змістом державної політики у сфері захисту суспільної моралі є створення необхідних правових, економічних та організаційних умов, які сприяють реалізації права на інформаційний простір, вільний від матеріалів, що становлять загрозу фізичному, інтелектуальному, морально-психологічному стану населення.

Також законом забороняється виробництво та обіг у будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру. Закон також передбачає заборони, спрямовані на захист дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру. Виробництво та обіг у будь-якій формі продукції еротичного характеру дозволяються виключно за умови дотримання обмежень, встановлених законодавством. 

У серпні поліцейські та прокурори Чорноморської окружної прокуратури повідомили про підозру та взяли під варту 75-річного мешканця Одеси, якого підозрюють у наданні хабаря слідчому одного з районних відділів поліції в Одеській області.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду нагадав авторам про Конституцію.

Електронне звернення до президента України щодо надання особливого статусу громадянам України, які є працівниками морського транспорту (морякам), в тому числі морякам внутрішніх вод, на перетин державного кордону України (виїзд з України) в період воєнного стану набрало 25 тисяч підписів.

Поділитися