18 січня 2022 р. 16:14

Заступник прокурора Одеської області задекларував зарплату у майже 3 мільйони

Заступник прокурора Одеської області задекларував зарплату у майже 3 мільйони

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило декларацію про суттєві зміни в майновому стані Віктора Товбійчука, де зазначається, що він є заступником прокурора Одеської області.

Як зазначається в декларації, 14 січня 2022 року він отримав 2 мільйони 801 тисячу 378 гривень. 

Для зручнішого перегляду відкрити в новому вікні

Втім, на сайті прокуратури серед керівництва не фігурує людина із таким прізвищем, ім'ям та по-батькові. 

Згідно з даними офіційного сайту прокуратури, керівництво органу складається з прокурора Сергія Костенка, та чотирьох заступників:

  • Олексія Химченко (перший заступник);
  • Дмитра Вербицького;
  • Юрія Шарніна;
  •  Максима Раковича

У прокуратурі ІзбірКому пояснили, що Віктор Товбійчук був поновлений на посаді судом, тож отримана ним сума є виплатою за час вимушених прогулів.  

Віктор Товбійчук в органах прокуратури працює з 1986 року. Починав службу із стажиста слідчого прокуратури Ленінського району м. Одеси.

Надалі працював на різних прокурорсько-слідчих посадах. 

У 2014 році Міністерство юстиції України оприлюднило прізвища 179 чиновників, які потрапили під "Закон про очищення влади". Серед них був також і Віктор Товбійчук, який тоді був заступником військового прокурора Південного регіону України.

Між тим нагадаємо, Одеський окружний адміністративний суд 25 січня планує засідання за позовом колишнього директора комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" В'ячеслава Терлецького.

У серпні минулого року Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков поновив на посаді начальника Ізмаїльської філії ДП «АМПУ» (Адміністрація Ізмаїльського морського порту) Олександра Істоміна. Підставою стало відповідне рішення Ізмаїльського міськрайонного суду. 

А у квітні того ж 2021 року П'ятий апеляційний адміністративний суд залишив в силі грудневе рішення Одеського окружного адміністративного суду, який поновив на посаді колишнього начальника слідчого управління прокуратури Одеської області (нині це Одеська обласна прокуратура) Олега Корнілова, звільненого відповідно до Закону України «Про очищення влади». При цьому апеляція змінила рішення першої інстанції, вказавши в ньому конкретну суму, яку відповідач повинен виплатити Корнілову за вимушений прогул - 2 млн 386 тисяч 867 грн 14 копійок.

Поділитися