02 листопада 2022 р. 13:44

Запустити роботу Бюро економічної безпеки в Одеській області "на повну" планують цього тижня

Запустити роботу Бюро економічної безпеки в Одеській області "на повну" планують цього тижня

Територіальне управління Бюро економічної безпеки в Одеській області запрацює в повному обсязі вже цього тижня - наразі проходить завершальний етап конкурсного відбору на зайняття вакантних посад аналітиків та детективів. 

Про це повідомив начальник територіального управління Сергій Мунтян.

Він наголосив, що вся робота Бюро будуватиметься з врахуванням специфіки регіону.

"Ключові напрями діяльності Територіального управління БЕБ в Одеській області наступні: розшук та арешт активів російської федерації й республіки білорусь, викриття схем, що призводять до несплати податків суб’єктами господарювання, упередження розкрадання бюджетних коштів всіх рівнів та протидія порушенням у сфері підакцизних товарів й ігровому бізнесі. Активна робота буде проводитись також з виявлення, упередження та розслідування інших економічних злочинів», - зазначив він.

У вересні територіальне управління Бюро економічної безпеки в Одеській області оголосило 11 конкурсів для обрання співробітників - детективів та аналітиків.

22 березня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки (БЕБ). 

Кабінет міністрів України створив Бюро економічної безпеки (БЕБ), яке отримало повноваження СБУ та податкової міліції у сфері боротьби з економічними злочинами у травні 2021 року. 

Вже у травні того ж року співробітники Бюро економічної безпеки України, проаналізували тендерну закупівлю одного із комунальних підприємств в Одеській області щодо придбання залізничного обладнання вартістю майже 22 мільйони гривень та "здешевили" її майже втричі.

У вересні того ж року експерти програми журналістських розслідувань «Схеми» повідомили, що Вадим Мельник, якого за результатами конкурсу Кабінет Міністрів призначив головою новоствореного Бюро економічної безпеки, вказав у декларації, що у 2020 році придбав квартиру в елітному ЖК «19 Перлина» у курортному районі Одеси за 1 мільйон 130 тисяч гривень. Експерти зазначали, що це щонайменше вдвічі дешевше від ринкової вартості квартири такого метражу у цьому ЖК на дату покупки. 

Поділитися