07 березня 2022 р. 09:06

Загинув селищний голова Гостомеля

Загинув селищний голова Гостомеля

Голова Гостомельської громади що під Києвом Юрій Прилипко загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим, втішаючи згорьованих і розраджуючи зневірених. 

По це повідомили на сторінці Гостомельської селищної ради у Facebook.

За це його разом з волонтерами Русланом Карпенком і Іваном Зорею застрелили окупанти. 

24 лютого 2022 року Росія почала атакувати аеродром в Гостомелі. Близько 7:00 ранку російська ракета розірвалася біля цивільного житлового будинку в Гостомелі.

Під час боїв за Гостомельський аеродром, ЗСУ збили 3 гелікоптери із 34, проте війська РФ встигли висадити десант, зав'язався бій. Близько 19:20 того ж дня надійшла інформація про захоплення Гостомеля окупантами. Проте ЗСУ застосувала артилерію та авіацію і заявили про зачистку аеропорту.

Десант розбігся по полях та лісах. Вже о 18:02 президент України заявив про те, що десант заблоковано і дано наказ на знищення[7]. Пізніше радник голови Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що в Гостомелі продовжуються бої.

Близько 22:30 того ж дня голова підкомітету з держбезпеки та оборони парламентського комітету з нацбезпеки Федір Веніславський (фракція «Слуга народу») повідомив, що аеропорт перебуває під контролем ЗСУ.

До цього була озвучена інформація про російський десант з 400 чоловік, який намагався висадитися в Гостомелі, проте сили нацгвардії відбили цей наступ. Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович озвучив втрати серед окупантів — 200 чоловік.

Станом на 26 лютого, Гостомель українським військам вдалося відстояти Гостомель.

Близько 10 ранку з'явилася інформація про захоплення російським спецназом військової частини.

Диверсанти перевдягнулися у форму українських військових і вирушили у напрямку до Києва але були знищені. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися