25 травня 2022 р. 11:20

За три місяці вторгнення в Одеській області повітряна тривога лунала 182 рази

ФОТО: Українська правда

(ФОТО: Українська правда)

Аналітики контент-маркетингового агентства Top Lead підрахували, що мешканці Одеської області за три місяці повномасштабного вторгнення російської федерації чули сигнали повітряної тривоги 182 рази. 

Відповідну інфографіку агентство оприлюднило в своєму телеграм каналі. 

Загальна протяжність цих сигналів складає 6 днів 19 годин та 39 хвилин. В інфографіці агентства це 16 місце. На першому місці за кількістю сигналів - Харківська область. Її мешканці змушені були ховатись у метро, підвалах та бомбосховищах 545 разів на загальний час 19 днів 15 годин та 3 хвилини, але найдовші тривоги аналітики зареєстрували в Луганській області. В інфографіці вказані лише два сигнали тривоги, які лунали загалом 53 дні 5 годин та 7 хвилин. 

Найменше тривога лунала в окупованій здебільшого Херсонській області - 9 разів, тобто 4 години 40 хвилин.  

Нагадаємо, Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко розпорядився скоротити дію комендантської години на території області. 

Народні депутати України підтримали відповідний акт про затвердження указу президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації".

Британія координує зі своїми союзниками потенційний план відправки військових кораблів до чорноморського порту Одеси для забезпечення захисного супроводу суден, які експортують українське зерно. 

Відвідання пляжів в межах прибережної захисної смуги моря відтепер на Одещині заборонено та введено посилений контроль за узбережжям на предмет виявлення підозрілих чи небезпечних предметів.

Російську ескадру з семи великих десантних кораблів та двох ракетних кораблів, яка погрожувала Одеській області ракетними ударами останніми днями, рашистське командування вирішило підсилити новітнім фрегатом "Адмірал Макаров".

Поділитися