01 листопада 2022 р. 11:11

За місяць Одеський КВУ зафіксував сім нових епізодів воєнних злочинів рф

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України", у рамках глобальної ініціативи "Трибунал для Путіна" впродовж жовтня 2022 року задокументувала сім нових епізодів воєнних злочинів рф.

Таким чином, за даними організації, загалом їхня загальна кількість складає 244 проти 237 станом на вересень.

Зокрема побільшало поранених через обстріли російською федерацією Одеської області зі 120 станом на 24 вересня до 123 станом на 24 жовтня. Йдеться про ракетний удар по об’єктам інфраструктури у суботу 22 жовтня. 

Також впродовж жовтня зареєстроване збільшення пошкоджених об’єктів цивільної інфраструктури на 11 - щонайменше 410 станом на 24 жовтня проти 399 станом на 24 вересня

Найбільше від ракетних атак постраждали житлові будинки - наразі таких зафіксовано 179.  

Щодо типи подій, які були задокументовані за досліджуваний період то, за даними одеського "КВУ", збільшилася на два кількість ракетних ударів в порівнянні із кількістю на 24 вересня (180 проти 178), та на стільки ж кількість вибухових пристроїв, що знайшли в регіоні, а також інших подій. Переважна більшість подій - це ракетні удари різними типами ракет наземного базування, а також з використанням військових кораблів, стратегічної авіації та дронів-камікадзе.

"Ми вважаємо, що такі діяння можна попередньо кваліфікувати як злочини проти людяності за статтею 7 параграф (1) пункти (е), (f) та як воєнні злочини за статтею 8 параграф (2) пункт (a) підпункти (іі), (iv), (vii), пункт (b) підпункти (ii), (iii), (iv), (v), (ix), (xx), (xxiii). Також такі діяння можна попередньо кваліфікувати як порушення ст. 194 Конвенції ООН з морського права 1982 року (UNCLOS)", - наполягають в організації.  

В рамках глобальної ініціативи «Трибунал для путіна», яка була створена у відповідь на повномасштабну агресію рф у лютому 2022 року, Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» документує міжнародні злочини (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинені російськими окупантами в Одеській області.

Поділитися