26 серпня 2022 р. 20:33

Майже 55 тисяч учнів з Одещини перебувають в інших регіонах або за кордоном

Майже 55 тисяч учнів з Одещини перебувають в інших регіонах або за кордоном

Через російське вторгнення з Одеської області виїхали майже 55 тисяч учнів шкіл, з них 39 тисяч 480 - за кордоном. 

Про це повідомив директор Департаменту науки та освіти Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак. 

За його словами, в інші країни з Одеського району виїхали 31 тисяч 480 учнів. Ще 2 тисячі 664 виїхали з Ізмаїльського району, 1 тисяча 871 з Білгород-Дністровського району. 

Також, починаючи з 24 лютого, область залишили 23 тисячі дошкільнят. 

Олександр Лончак зазначив, що на Одещині, в результаті ракетних ударів ворога, пошкоджено 17 закладів освіти, з яких два заклади дошкільної, вісім - загальної середньої освіти, три заклади позашкільної освіти, один дитячий будинок, два заклади професійної та фахової передвищої освіти.

Втім в регіоні наразі 942 заклади освіти забезпечені укриттями - це 53% від усіх наявних в регіоні. В них є обладнані або сховища, або укриття поблизу закладу освіти. Маються на увазі училища, школи та дитячі садочки. 

Раніше директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомляла, що школи Одеси здебільшого працюватимуть на дистанційному режимі, який обрали для свої дітей 97% батьків. Також вона зазначила, що Одеська міська рада витратила 9 мільйонів гривень на обладнання та облаштування бомбосховищ в школах міста.

Раніше в Арцизькій міській громаді на півдні Одеської області місцева влада провела анкетування батьків учнів щодо того, у якому форматі розпочинати новий навчальний рік 1 вересня. 

Поділитися