01 червня 2022 р. 19:36

Військові Одещини знешкодили п'яту за тиждень морську міну (оновлено)

Військові Одещини знешкодили п'яту за тиждень морську міну (оновлено)

Чергову морську міну знищіли вибухотехніки на Одеському узбережжі днем 1 червня.

Як повідомили в оперативному командуванні "Південь", це вже четверта морська міна, яку прибило хвилями до одеського узбережжя за два дні.

Міну підірвали просто в морі на безпечній відстані від берега.

Корабельне угрупування ворожих сил в Чорному морі – без змін.

Чергові провокації з перевдяганням рашисти влаштовують в окупованих населених пунктах. Врядившись у однострій Збройних Сил України, вони ходять по домівках жителів сіл Херсонщини та розпитують, де зараз позиції росіян. Тих, хто довірливо починає розповідати, думаючи, що своїм допомагає, хапають і вивозять в невідомому напрямку без пояснень і зв’язку. 

20:47 Пресслужба оперативного командування оприлюднила відео з підривом міни просто в морі.

Військові зазначають, що це вже п'ята морська міна з початку тижня, яку після недільного шторму принесло до узбережжя Одещини.

Нагадаємо, вчора штормом знов зірвало з якоря, цього разу дві ворожих морських міни, які припливли до узбережжя Одеської області 31 травня.

30 травня, опівдні, на узбережжя Одещини винесло морську якірну міну. Зранку того ж дня в ОК "Південь" попередило одеситів про можливі міни на пляжах після шторму.

Взагалі про це говорять з початку війни, а 24 травня взагалі повністю заборонили відвідання морських пляжів Одеси та області.  

15 травня, в Одесі знешкодили морську міну, яку внаслідок шторму 14 травня винесло на одеське узбережжя. 

Поділитися